kazimierz dolny konta pocztowePoczta forum dyskusyjneForum kazimierskie forum turystyczneForum turystyczne Czat kazimierz dolny, fotografieFoto Kamery Anonse Sklep

ZalogujUżytkownikHasło
Zaloguj mnie automatycznie przy każdej wizycie    
Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
Forum Kazimierz Dolny - forum dyskusyjne Strona Główna » Opowiadania, wspomnienia, dłuższe posty.

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu
Do Olgi
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Tadek
Kanclerz Koronny

PostWysłany: Nie Sty 24, 2010 3:35 pm    Temat postu: Do Olgi Odpowiedz z cytatem

Olgo. To miały być życzenia urodzinowe dla Ciebie. Jednak życie potoczyło się tak, że wszystko uległo zmianie. Stało się to, co zawsze stać się musi, co staramy się odsunąć od siebie, nie myśleć. Wierzymy, że to jeszcze nie teraz… A jednak teraz…
Nadchodzi taki dzień, że żegnamy kogoś najbliższego na zawsze.

To taki dzień, po którym już nic nie będzie takie, jak dawniej. W takim dniu nagle dostrzegamy to, co było przed nami i uświadamiamy sobie, że jesteśmy kolejnym ogniwem w łańcuchu istnienia. Wiele ich było przed nami, kolejne będą po nas. Dopóki jesteśmy razem, ogniwa tworzą łańcuch, a nie tylko bezładny zbiór drucianych kółek. Te sprzed paru wieków też istnieją, też są częściami łańcucha, chociaż nie ma ich wśród nas już od tak dawna.

Pamiętając o tym, co było- myślimy o tym, co będzie. Odchodzi na zawsze czyjś głos, dotyk, pozostają wspomnienia. Wspomnienia i my. Teraz trzeba z nimi razem żyć, dzielić dole i niedole, pielęgnować je, aby były wciąż żywe, prawdziwe…

Żyjmy tak, aby ktoś kiedyś miał co wspominać wieczorem przy kominku.

http://www.youtube.com/watch?v=O3H4zsSKzNM
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
ciekawska
baron dyskusji

PostWysłany: Nie Sty 24, 2010 6:34 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Olu .......jestem z Tobą , łączę się z twoim cierpieniem.Właściwie wszystko co teraz piszę jest banalne ale ja naprawdę rozumiem twój ból.
Pamiętaj o nas...my chcemy Ci "ulżyć" w cierpieniu, pomóc, nie zamykaj się w sobie.
Beata T.
udzielający się dyskutant

PostWysłany: Nie Sty 24, 2010 7:50 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

….. ta kolęda………. zwykle dopada mnie już w listopadzie, „murem stoi” przez Boże Narodzenie, opuszcza mnie gdzieś w połowie stycznia, ale nie na stałe, w ciągu roku od czasu do czasu znów mnie odnajduje.
Z jej melodią, za sprawą tekstu są ze mną, choć ich nie ma……. moja mama, …. ciocia Maria do której nie zdążyłam dojechać z odwiedzinami,…. nasz kolega Bogdan …. i inni, którzy zaskakują swoim odejściem i których wciąż więcej….. .

Ci Nieobecni powracają, „żyją w nas” gdy „łapiemy się” na gestach, słowach, powiedzonkach które choć mówimy, wykonujemy sami, nasze nie są, bo przejęliśmy je od dziadka, taty, siostry, jesteśmy ich kontynuatorami i spadkobiercami.

Natomiast najważniejszy i nieoceniony jest „bagaż” doznanej miłości, która „działa” wciąż i nieustannie pomimo upływu lat. Ona trwa, żyje każdego dnia, daje siły i motywację. Nie straszny jej czas i rozłąka.

Olgo droga, ta miłość będzie z Tobą już zawsze, będzie Ci ostoją i wsparciem. Pomoże przetrwać trudny czas.

I pamietaj, że „po nocy przychodzi dzień, a po burzy spokój”, a my jesteśmy z Tobą.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
bramcio
Kanclerz Koronny

PostWysłany: Nie Sty 24, 2010 8:26 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Olgo, jestesmy przy Tobie mysla i duchem; wiem, ze wszelkie slowa staja sie blahe w czasie tak trudnym, ktory przezyc trzeba wewnetrznie, bol zdaje sie byc niepodzielny ale to nie do konca prawda, sa ludzie ktorzy sie w nim z Toba lacza z czystej przyjazni, z wiezi. Tak naprawde czlowiek jest bogaty swymi przyjaciolmi i bliskimi, a oni wszyscy sa teraz z Toba razem.

jest czas lez
ktore wylac trzeba
i jest czas ciszy
pod nieskonczonoscia nieba
na nic niezgoda
czy bunt do slonca
trzeba ten czas wziac
i dzwigac, do konca
pociecha,
sa rece wspierajace ramiona
jest przyjazn, milosc
wowczas nic nie pokona
czlowieka w drodze
cichnacego z rozstan
/z argonskiego tlum wlasne/
Powrót do góry
Marzenka
nadprzeciętnie gadatliwy

PostWysłany: Pon Sty 25, 2010 8:27 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Kochany Aniele Oluś!
Moja cała Rodzina jest z Tobą. Tyle myśli,tyle słów pocieszenia mam w głowie a tak trudno jest to wyrazić,napisać. Bo co nie napiszę to i tak nie odda tego co czuję. Twoja wielka strata i Twoje cierpienie nie da się opisać.Jestem z Tobą.
Oluś pamiętaj że; "Ważne są tylko te dni których jeszcze nie znamy, ważnych jest kilka tych chwil tych na które czekamy".
Powrót do góry
taka jedna
super gaduła

PostWysłany: Pon Sty 25, 2010 11:52 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Olguś Kochana, wiesz, że jesteśmy tu z Tobą wszyscy.
Jesteśmy w listach, ciepłych słowach, płomykach pamięci, w cichej modlitwie...
Jesteśmy całym sercem i duszą...
Jesteśmy z Tobą w tej Ciszy...
Przytulam Cię gorąco.

"Nadzieja- to czas bez pożegnań."
/Ks. Jan Twardowski/

Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
styku
Kanclerz Koronny

PostWysłany: Pon Lut 15, 2010 10:23 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja także dołączam się do wyrazów smutku Sad Trzymaj się Olgo .Jesteśmy z Tobą ..

Bo w nich jest każdego z nas

cząsteczka...................... Pozdrawiam
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Kazimierz Dolny - forum dyskusyjne Strona Główna » Opowiadania, wspomnienia, dłuższe posty. Wszystkie czasy w strefie GMT + 3 Godziny
Strona 1 z 1

Skocz do: